Szigetelő ablakfólia

Az alacsony emisszióval rendelkező SkyFol E50 fóliát azért tervezték, hogy növeljék az üvegfóliák téli, belső térben keletkezett hővisszaverésének mértékét annak érdekében, hogy a fűtési energia minél kevésbé szivárogjon ki a belső terekből az üvegeken keresztül. Mindezek mellett a E50 fólia nyári időszakban segít visszatartani a beáramló hőt, ezzel csökkentve a légkondicionálás költségeit.

Alacsony emisszió = kevesebb energia télen

A különleges fémbevonat segít csökkenteni a kifelé sugárzó fűtési energiát, ezzel csökkentve a téli fűtési költségeket.

Magas energia visszatartás nyáron

Erőteljesen csökkenti a nyári energia besugárzást, ezzel megspórolva tetemes hűtési költséget. Segít a meleg és hideg pontok kiegyensúlyozásában, növeli a komfortot.

Magas fényáteresztés

A SkyFol E50 a legvilágosabb hőszigetelő üvegfólia, megőrzi a természetes fényt, ezzel csökkentve a mesterséges fény szükségességét.

Alacsony tükrözés

Magas fényáteresztése miatt alacsony tükrözéssel rendelkezik, ezzel megőrzi az üveg átláthatóságát.

Alacsony hőelnyelés

Különleges fémezésének köszönhetően alacsony a hőelnyelése, így hatékonyan szűri az energiát, valamint lehetővé teszi valamennyi üvegrendszeren történő biztonságos alkalmazását.

Hatékony és tartós UV szűrés

A káros UV sugárzás 99%-át kiszűrve védi egészségét és értéktárgyait a fakulástól. Az inorganikus UV elnyelő részecskék hosszú évekig stabilan szűrik a káros sugárzást mindenféle hatékonyság veszteség nélkül.

Az U-érték: az üveg azon tulajdonsága, amely mutatja a teljes termikus energia veszteséget az üvegszerkezeten keresztül, mértékegysége W/m2C°. A mértékegységben szereplő hőmérséklet egyszerűen a beltér és a kültér közötti hőmérsekletek különbsége. A hővezetés és a hősugárzás a téli hőveszteség két legfontosabb eleme. A legtöbb hő (kb. 60%) hővezetéssel kerül ki, ezt hőszigetelő rétegek beépítésével tudjuk korlátozni, úgy mint üveglapok és légrések. Az üvegfóliák nem javítják az üvegszerkezet konduktív tulajdonságait, így nem befolyásolják a hőveszteség ezen részét. A hővesz teség hozzávetőlegesen 40%-ka hősugárzás útján kerül ki a helységből, a hosszú hullámhosszú fűtési sugárzás kijut a szabadtérbe az üvegszerkezeten belülről. A lágyfémbevonatok és a speciális fémezésű üvegfóliák ezt a hosszú hullámhosszú sugárzást tükrözik a beltér felé, ezzel lényegesen csökkentve a kifelé sugárzott energia veszteséget.