Polikarbonát felületekre szerelhető fólia.

A víztiszta polikarbonátok napenergia áteresztése igen magas (ez alól még a 35 mm-es szerkezet sem kivétel). A színes polikarbonátok alkalmazásával valamelyest csökken a helységbe jutott napenergia mennyisége, a bronz polikarbonátok esetében csak maximum 30-50%-kal csökkenthető a napenergia áteresztés, miközben fényáteresztésük csupán harmadannyi, mint a víztiszta kivitel esetében. Sajnos ez nem helyettesítheti az árnyékolók használatát.

A csarnokokon, télikerteken található polikarbonát tetőket költséghatékonyan árnyékolni általában csak hővédő fóliával lehet. Itt szól közbe a polikarbonát hőtágulása amely nagyobb, mint az általában használt építőanyagoké. Tehát ha nyáron délben üvegfóliával lefóliázunk egy polikarbonát felületet az estére mikor a polikarbonát összemegy, a fólia ráncossá válik, ezt a mozgást sokáig nem képesek követni az üvegfóliák, hamar tönkremennek, eltávolításuk polikarbonát felületről lehetetlen. Speciális polikarbonátra való fóliákból eddig nem volt nagy választék szürke, illetve ezüst kivitel, permasun fóliák, nem voltak tükrösfelületüek  így kevésbé tudták letükrözni magukról a napenergiát .

Végre itt a tökéletes megoldás, a EXT LL16 S PC fólia lágy, rugalmas fólia mely hőtükörként funkcionál.

Látható fény áteresztése 16%, mely ideális télen és nyáron is. Teljes napenergia szűrése 80% akár 15 C – kal is csökkentheti a helység hőmérsékletét. Nem kell nagy matematikusnak lenünk, hogy lásuk milyen pozitív hatással van a klimatizációs költségekre illetve akár ki is válthatja a klímákat.

További előnyei a EXT LL16 S PC fóliának a vastagsága, mely védheti a polikarbonát tetőket a jégeső okozta károktól. 98% UV védelme meglehetősen megnöveli a polikarbonát élettartalmát.

Fólia típusSzínFényáteresztésNapenergia visszatartás
XT16SPCEzüst tükrös16%81%