Ablakfolia.eu ...Tudás, tapasztalat, technológia...

Polikarbonát felületekre szerelhető fólia.

A víztiszta polikarbonátok napenergia áteresztése igen magas (ez alól még a 35 mm-es szerkezet sem kivétel). A színes polikarbonátok alkalmazásával valamelyest csökken a helységbe jutott napenergia mennyisége, a bronz polikarbonátok esetében csak maximum 30-50%-kal csökkenthető a napenergia áteresztés, miközben fényáteresztésük csupán harmadannyi, mint a víztiszta kivitel esetében. Sajnos ez nem helyettesítheti az árnyékolók használatát.

A csarnokokon, télikerteken található polikarbonát tetőket költséghatékonyan árnyékolni általában csak hővédő fóliával lehet. Itt szól közbe a polikarbonát hőtágulása amely nagyobb, mint az általában használt építőanyagoké. Tehát ha nyáron délben üvegfóliával lefóliázunk egy polikarbonát felületet az estére mikor a polikarbonát összemegy, a fólia ráncossá válik, ezt a mozgást sokáig nem képesek követni az üvegfóliák, hamar tönkremennek, eltávolításuk polikarbonát felületről lehetetlen. Speciális polikarbonátra való fóliákból eddig nem volt nagy választék szürke, ezüst kivitel, 13-17 % fényt engedtek be így lényegében a polikarbonát felület értelmét vesztette, mivel nem, vagy kevés fény jutna a helységbe.

Végre itt a tökéletes megoldás, a Permasun fólia lágy, rugalmas fólia mely gyöngyház fehér színben pompázik.

Látható fény áteresztése 28%, mely ideális télen és nyáron is. Teljes napenergia szűrése 72% akár 15 C - kal is csökkentheti a helység hőmérsékletét. Nem kell nagy matematikusnak lenünk, hogy lásuk milyen pozitív hatással van a klimatizációs költségekre illetve akár ki is válthatja a klímákat.

További előnyei a Permasun fóliának a vastagsága, mely védi a polikarbonát tetőket a jégeső okozta károktól. 98% UV védelme meglehetősen megnöveli a polikarbonát élettartalmát. Permasun polikarbonát fólia eltávolítható a felületről, ellentétben a többi fóliával szemben, amik egy idő után beleégnek a felületbe, eltávolításuk lehetetlen. 

Copyright © Ablakfólia.eu